FAQ

Här svarar vi på de vanligaste frågor vi får

Kan man trycka vilka bilder som helst?

Jadå, vad gäller motiv och detaljrikedom finns det i princip inga begränsningar. Vi trycker våra mattor "fotorealistiskt" i mycket hög upplösning och en bild kan innehålla hur många färger som helst. Det finns dock vissa tekniska krav på bilden ni laddar upp för att resultatet ska bli så bra som möjligt.
Läs mer om det här.

Granskar ni motiv som laddas upp?

Vi kan idag inte automatiskt avgöra om bilden håller för låg kvalitet vad gäller upplösning, skärpa eller exponering. Inte heller kan vi bedöma den konstnärliga kvaliteten eftersom det är en smakfråga.

Vid själva tryckningen görs dock en manuell kontroll och vid detta tillfälle förbehåller vi oss rätten att annullera order med motiv som kan vara stötande eller direkt olagliga, t ex barnpornografi, hets mot folkgrupp, förbjudna symboler m.m.

Allt har vi dock inte möjlighet att kontrollera och därför ligger det på kunds ansvar att följa gällande upphovsrätt, vilket bl a innebär att äga och/eller ha tillstånd att trycka illustrationer, fotografier och varumärken. Mer om detta kan ni läsa i våra Allmänna köpvillkor.

Vilka bildformat tar ni emot?

Du kan själv ladda upp bilder i .JPG-format då detta är det vanligaste kameraformatet. Bilden bör dock vara så stor som möjligt eftersom komprimeringen i detta format "förstör" bildens pixlar, dvs de går inte att återskapa korrekt vid en förstoring. I tabellen nedan har vi sammanställt bildstorlekar som fungerar i våra tryckprocesser:

Mattans 
storlek

Min.upplösning

i punkter/tum

Min.bildstl.

(i cm)

Min.bildstl.

(i pixlar) 

60x90 cm

72 dpi

20x30 cm

567x850 pxl

80x120 cm
72 dpi
27x40 cm
756x1134 pxl
100x100 cm
72 dpi
33x33 cm
945x945 pxl
100x150 cm
72 dpi
33x50 cm
945x1418 pxl
100x200 cm
72 dpi
33x67 cm
945x1890 pxl
200x200 cm
76 dpi
50x50 cm
1496x1496 pxl

Mattan ser inte ut som på min skärm, varför?

Det går inte att reproducera skärmfärger exakt på en matta. Detta beror på flera saker, men det mest grundläggande är att en skärm sänder ut ljus medan en matta reflekterar ljus. Dessutom har textil som material en helt annan struktur än skärmar, papper och andra tryckmedia. Beroende på hur ljuset faller på en matta, om det är morgon- eller eftermiddagssol, om mattan är våt eller torr, om den är smutsig eller ren, så skimrar färgerna i olika nyanser.

Jag har gjort en jättesnygg design - kan jag sälja den via er webbutik?

Inte ännu, men det ingår i våra utvecklingsplaner. När det är dags kommunicerar vi det bl a via vårt nyhetsbrev.
Anmäl dig till nyhetsbrev här.

Jag har en idé men har svårt att genomföra den själv - kan ni hjälpa till med formgivning?

Det är en tjänst som kommer inom en snar framtid. Det finns dock bra verktyg på nätet som kan hjälpa dig att skapa fina och roliga motiv med utgångspunkt från dina egna bilder. En av våra favoriter är svenskutvecklade Pixlr.

Kära kund!

Lite av varje
Vanliga frågor (FAQ)
Allmänna villkor
Tillverkning
Material och produktion
Gästformgivare
Maria Söderberg
& Cecilia Lood
Vår egen formgivare
Camilla Eltell
Kontakt / Registrera
Kontakta oss
Logga in / Bli kund
Pressrum
Teckning Tyra Eltell
Fotograf Martina K Svensson

Creative Carpets

Adress:

Telefon:
E-post:
Gubbängsvägen 106
122 45 Enskede
08 - 5221 9200
[email protected]

Samarbetspartners

Lite av varje

© 2024 Creative Carpets